Hermeta Interieurbouw

Duurzaam & Circulair inrichten

Hermeta Interieurbouw

Duurzaam & Circulair inrichten

Duurzaam en circulair inrichten bij Hermeta interieurbouw

Duurzaam is voor ons meer dan duurzame materalen en milieubewust produceren. Bij ons staat waar mogelijk het recyclen en circulair gebruik van materialen centraal. Ook hebben wij aandacht voor de medemens en onze directe omgeving.  

Hermeta brengt duurzaam comfort in gebouwen

Recyclen van materialen
We ontplooien circulaire initiatieven bij renovatie en nieuwbouw. Zo nemen we materialen terug en gebruiken deze weer. In het project Brede School Asperen hebben wij de oude aluminium garderobes geoogst. Onze aluminium leverancier heeft het aluminium vervolgens omgesmolten, verrijkt en gebruikt voor nieuwe Gardelux ® Fit garderobes.

De Gardelux ® fit garderobes worden geproduceerd van gerecycled aluminium en bij ons in huis geassembleerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 Circulaire projecten
 • De Sterrenschool in Hilversum gaf Hermeta opdracht om van oude bureaubladen nieuwe garderobemeubels te maken.
 • Gemeente Amsterdam renoveert een stadskantoor circulair. Wij grepen de kans om het oude interieur van een opdrachtgever te oogsten.
  Het materiaal wordt nu circulair ingezet en krijgt een tweede leven als onderdeel van lockers voor dezelfde opdrachtgever.
Hermeta Inclusiviteit toegankelijkheid Gardelux garderobe Hermeta life zwembad
Toegankelijkheid
Bij de inrichting van bijvoorbeeld kleed- of sanitaire ruimtes vinden wij het belangrijk rekening te houden met het gebruikscomfort voor mensen met een beperking. Een moderne kleedruimte is toegankelijk voor iedereen. De verdiepte banken en de verlaagde garderobesystemen voldoen aan de internationale toegankelijkheidsstandaards. Onze vingerveilige soft-close deuren maken deze ruimte ook geschikt voor kinderen. 
 
Gecertificeerde kwaliteit Hermeta Interieurbouw is net als alle andere onderdelen van Hermeta gecertificeerd volgens ISO-NEN 9001 en ISO-NEN 14001.
Hermeta heeft naast het FSC®-keurmerk ook het PEFC-keurmerk. PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) is gebaseerd op ISO-normen en de houten gecertificeerde producten bestaan uit minimaal 70% gerecycled materiaal. Hiermee wordt een aandeel bijgedragen aan het duurzaam beheren van bossen op de wereld.
Cradle to cradle silver
Al ons bouw- en meubelbeslag en de Garderobes van aluminium hebben het C2C-silver Certificaat. De haken die we bijvoorbeeld gebruiken in projecten zijn dus ook C2C- silver gecerificeerd.
Duurzame materialen
Hermeta wil met het ontwikkelen van veilige producten, gemaakt van gezonde materialen, bijdragen aan een duurzame wereld. Onze benadering van duurzaamheid is de basis voor de manier waarop we zaken doen. Onze dagelijkse besluitvorming en initiatieven hebben altijd een duurzaam karakter. Dit houdt in:
 • duurzame productie met duurzame energie;
 • kiezen voor de meest duurzaamste grondstoffen en materialen voor de gevraagde situatie;
 • ontwikkelen van producten die een bijdrage leveren aan de gezondheid, veiligheid en toegankelijkheid voor de mens in zijn omgeving;
 • stimuleren en initiëren van circulaire initiatieven bij renovatie en nieuwbouw;
 • samenwerken met duurzame partners.
 
Refitprojecten
Binnen een renovatieproject is het vaak mogelijk om alleen bepaalde onderdelen te vernieuwen of oude materialen opnieuw te gebruiken.

Bij renovatie van interieurs bieden wij een quickscan. Tijdens deze quickscan inventariseren wij de circulaire mogelijkheden. De mogelijkheden zijn oneindig. Een paar mogelijkheden:

 • Kunnen lockers door een refit (nieuwe deurtjes, nieuwe sloten) weer een nieuw leven tegemoet gaan.
 • Zijn er bestaande materialen waar lockers van gemaakt kunnen worden?
 • Kunnen scheidingswanden hergebruikt worden?Kunnen bestaande scheidingswanden omgetoverd worden tot nieuwe lockerdeuren of wastafelbladen? 

 

Voorbeeldprojecten

Headquarters Nike koos voor een refit van de 15 jaar oude Herbolock garderobekasten in de kleedkamers van de gym. De lockers werden voorzien van nieuwe lockerdeuren en nieuwe sloten.

Zwembad Utrecht heeft gekozen voor nieuwe lockerdeuren. Een nieuwe frisse uitstraling van het interieur.

HerboKern sanitaire scheidingswanden zijn modulair en kunnen eenvoudig gedemonteerd en verplaatst worden.

Hermeta maakte voor het Alfa college in Hoogeveen van oude toiletdeuren, nieuwe wastafelbladen.  

Neem contact op

Interessante projectdetails ervaren? Nieuwe mogelijkheden ontdekken? Neem contact met ons op. Wij helpen u gegarandeerd verder. Uw wens vertalen we graag in een perfecte oplossing.

Daagt u ons uit voor een circulair project?  Wij helpen u graag. Contactpersoon: Emiel Mol.

Telefoon: +31612093699

E-Mail: interieur-partners@hermeta.nl

  Uw naam

  Bedrijfsnaam

  Email

  Telefoonnummer

  Vraag

  Laatste nieuws en projecten

  Interieurbouw

  Hermeta in SOED Vroonermeer

  Hermeta Interieur Partners heeft meegewerkt aan de inrichting van SOED (Scholen Onder Een Dak) Vroonermeer in de gemeente Alkmaar.  We hebben hier in opdracht van

  Lees meer »