Zwembad de Kuil in Bodegraven krijgt moderne en duurzame metamorfose

Begin september is zwembad de Kuil in Bodegraven officieel opgeleverd. Het oude zwembad uit de jaren zeventig, was na jaren van gebruik toe aan vernieuwing. Het vernieuwde zwembad heeft in het ontwerp van Slangen + Koenis Architecten een open en transparant design gekregen met daarnaast de nadruk op duurzaamheid. Bouwbedrijf Vaessen was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie. Hermeta interieurbouw kreeg van Bouwbedrijf Vaessen de opdracht om de inrichting van het zwembad uit te voeren.

Zwembad inrichting door Hermeta interieurbouw

Hermeta Interieurbouw richtte zowel de kleedruimtes als het interieur van de centrale hal in. In deze hal is ook het horecagedeelte gevestigd. De moderne entreebalie en de verschillende barmeubels en zitgedeelten springen direct in het oog. De lichte interieurelementen passen perfect bij het open karakter van het gebouw.

In de kleedruimtes is gekozen voor Hermeta Herbolock ® lockers en kasten. Opvallend detail zijn de cijfers in 3D op de lockers. Verder zijn de douche-, toilet- en kleedcabines van Herbokern ®Secure een frisse eyecatcher in de blauwe uitvoering.

Zelfs de Hermeta haken 0111 zijn dit keer in dezelfde kleur blauw toegepast.

De door Hermeta geleverde kleedruimtes in het zwembad bieden een gebruikersvriendelijke en comfortabele kleedruimte-inrichting. Zo is er rekening gehouden met alle eisen omtrent ITS (Integraal Toegankelijkheids Symbool).

De Hermeta Gardelux ® Fit garderobes hangen op een voor rolstoelgebruikers toegankelijke hoogte. De zwevende wanden zorgen voor schoonmaakgemak en optimale vloerhygiëne.

De HerboKern Secure deuren met vingerveilige sluiting bieden extra veiligheid voor kinderen. De nieuwe inrichting zorgt ervoor dat bezoek aan De Kuil voor iedere bezoeker prettig start en eindigt.

Gemeente kiest voor duurzaam zwembad

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft ervoor gekozen om duurzaamheid als belangrijk thema door te voeren in het project waardoor het bad klaar is voor de komende 40 jaar. Verder is er optimalisatie doorgevoerd in het project op het gebied van energieverbruik, waterkwaliteit, functionaliteit gebouw en terreininrichting. Naast hergebruik van verschillende materialen uit het oude bad, draait het gasloze zwembad volledig op groene energie dat opgewekt wordt door 720 zonnepalen op het dak van het gebouw.

Door het open karakter van de glazen gevel, die in de zomermaanden open te zetten is, vervagen de grenzen tussen binnen en buitenbad met ligweide. Het wedstrijdbad, peuterbad, familieglijbaan en doelgroepenbassin vormen samen het binnen gedeelte van het zwembad. Bij het 25 meter doelgroepenbad krijgt iedereen de mogelijkheid te zwemmen. Zo kunnen mensen die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn gemakkelijk via de lage water ingang het bad betreden. Het bad heeft daarnaast een beweegbare bodem waardoor het veel mogelijkheden bied voor verschillende activiteiten.
Alle aanpassingen en gekozen materialen door de architect en aannemer zijn onderhoudsarm en geven het nieuwe zwembad een lift naar de toekomst.

nog meer lezen?

Nog meer lezen over dit onderwerp?

Bekijk hier nog meer nieuws en project artikelen over het onderwerp “Interieurbouw

Neem contact op

Interessante projectdetails ervaren? Nieuwe mogelijkheden ontdekken? Neem contact met ons op. Wij helpen u gegarandeerd verder. Uw wens vertalen we graag in een perfecte oplossing.

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op of vraag meer informatie aan.

Wij helpen u graag.

Telefoon +31 (0)345 634888

E-mail interieur-partners@hermeta.nl

 


Direct contact

    Uw naam
    Bedrijfsnaam
    Email
    Telefoonnummer
    Vraag

    Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt de website van Hermeta gebruik van cookies.

    Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt de website van Hermeta gebruik van cookies.

    Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt de website van Hermeta gebruik van cookies.