Hermeta Gevelbouw kenniscentrum

innovaties

Hermeta Gevelbouw kenniscentrum

innovaties

hermeta gevelbouw innovaties

De ontwikkelingen in Gevelbouw staan niet stil. Wij gaan graag uitdagingen aan op het gebied van efficiency, vormgeving, materiaalgebruik en duurzaamheid.

duurzame en innovatieve oplossingen

Innovatie en efficiency

Lean prefab proces
 

Hermeta Gevelbouw is als toonaangevende partner in nieuwbouw en renovatieprojecten continu op zoek naar nieuwe duurzame oplossingen voor de gevel van gebouwen. Hermeta draagt bij aan de duurzaamheid van projecten door het bouwproces nog efficiënter te laten verlopen. Dit doen wij bijvoorbeeld door samen met partners een lean prefab proces in te richten. 

Gecertificeerde kwaliteit

Hermeta Gevelbouw is net als alle andere onderdelen van Hermeta gecertificeerd volgens ISO-NEN 9001 (sinds 1991 en als eerste Gevelbouwer), ISO-NEN 14001 en Multi-site FSC.

Aanpassingen op maat

Soms vraagt een project aanpassingen in het proces, voorbereiding of onze montage. We zoeken samen met de opdrachtgever, aannemer of architect naar een gezamenlijke oplossing. Zo hebben wij binnen het project PKC op samenspraak met de architect nieuwe matrijzen ontwikkeld.

Uitdagingen

Hermeta schuwt uitdaging niet. We zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor innovatieve gevels. In het project Life Science Incubator in Utrecht hebben wij meegedacht met de materialisatie en vormgeving van de innovatieve gevels. Vooroverhellende glasstroken en rondgebogen gevelelementen voorzien de gevels van het LSI-gebouw verticaal van een zaagtandprofilering. Zo wordt op natuurlijke wijze invallend zonlicht geweerd en zijn extra voorzieningen niet nodig.

Werken met nieuwe materialen

Op verzoek werken wij met nieuwe materialen en onderzoeken wij  mogelijkheden in combinatie van onze gevels. 

Voor de Deense Zeemanskerk in Rotterdam hebben we op verzoek van de architect gewerkt met het niet alledaagse materiaal Tombak. In de fabriek van Hermeta zijn de vliesgevels opgebouwd en als aluminium frame klaargemaakt. Een gedeelte van de open vlakken is bekleed met glas en een gedeelte met panelen, die in onze fabriek zijn bekleed met Tombak. Een bijzonder, goudkleurig materiaal dat in de loop van de jaren verweert. 

Betrouwbare partner

Hermeta Gevelbouw staat al meer dan 50 jaar voor maatwerk geveloplossingen in aluminium. We zijn een betrouwbare partner in ramen, deuren, balkonconstructies, gevelpanelen  en vliesgevels.
 
Meer weten over onze dienstverlening of projecten? Neem contact met ons op.
 
 


Neem contact op

  Uw naam

  Bedrijfsnaam

  Email

  Telefoonnummer

  Vraag

  Laatste nieuws en projecten

  Bouw- en meubelbeslag

  Kerstvakantie 2023

  In verband met de feestdagen zijn wij van 25 december tot en met 7 januari gesloten. Wij wensen u fijne feestdagen en een goed 2024!

  Maandag 8 januari staan wij weer voor u klaar.

  Lees meer »
  Bouw- en meubelbeslag

  Plaatsing batterijcontainer

  Een belangrijke stap in de verduurzaming van het productieproces van Hermeta!In samenwerking met LOOC wordt er momenteel bij Hermeta een batterijcontainer geplaatst. Deze batterijcontainer fungeert als een

  Lees meer »
  Bouw- en meubelbeslag

  Hermeta bedrijfsfilm

  Elke dag komen 10 miljoen Nederlanders in aanraking met een product van Hermeta. Benieuwd welke producten dat zijn en hoe ze gemaakt worden? Onze nieuwste

  Lees meer »