Over Hermeta missie en visie

Aluminium design leader

Beautiful products

We verbinden comfort, functionaliteit, design en duurzaamheid in alle producten die wij maken. Onze drive is dat we met onze hoogwaardige producten en onze service onze klanten én de klanten van onze klanten blij maken.

Aandacht voor mens en milieu

Hermeta duurzame producent

Duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema. We besteden veel aandacht aan mens en milieu. De producten die onder het label Hermeta Life worden uitgebracht dragen bij aan de gezondheid, veiligheid en toegankelijkheid voor de mens in zijn omgeving. Daar hoort ook aandacht voor de omgeving van de mens bij, vandaar het label Hermeta Blue. Bij de producten die onder het label Hermeta Blue worden uitgebracht staat een duurzame grondstofkeuze centraal.

Het aluminium dat wij gebruiken voor de productie van bouw- en meubelbeslag bestaat uit minimaal 75% gerecycled aluminium.

Daarnaast zijn ons bouw- en meubelbeslag en onze garderobes Cradle to Cradle  Silver gecertificeerd, voeren wij  het FSC- en PEFC-certificaat en werken wij volgens de ISO 9001 en 14001 normen.

productie voorraad_Hermeta_sfeer 02 bouw en meubelbeslag metaalwaren
Olympic Plaza Edge Olympics utiliteit nieuwbouw BBREEAM-NL Excellent

ONS VERHAAL

Duurzaam comfort en hoogwaardig functioneel design

Iedere dag wordt er een jas opgehangen aan onze haak of hanger, loopt iemand de trap op langs onze leuninghouder, kleedt iemand zich om in een kleedruimte die wij hebben ingericht of geniet er iemand van een uitzicht door onze wind- en waterdichte gevels. Gebruikers van onze producten ervaren bewust of onbewust de kwaliteit, het comfort, het design en functionele gemak van onze producten.

Beautiful products make happy people. Samen met onze klanten willen we de gebruikers van onze duurzame producten blij maken. Dat doen we door met onze klanten mee te denken, samen interessante concepten te ontwikkelen, goede service te bieden en samen te werken om het beste resultaat te halen.

Onze historie

Hermeta is al bijna 100 jaar een internationaal maakbedrijf in bouw en interieur.

De roots van ons bedrijf liggen in Duitsland. De Duitse familie Thamer vluchtte in de jaren ’20 van de vorige eeuw naar Rotterdam vanwege de economische crisis om daar een metaalbewerkingsbedrijf te starten. Tijdens de oorlog kwam het gehele bedrijf in handen van de Nederlandse Staat die het verkocht. Na de oorlog werd de familie Thamer in ere hersteld en werden ze weer voor 50% eigenaar van het bedrijf. Ze vestigden zich in Asperen.

Nog steeds vindt de productie van ons bouw- en meubelbeslag plaats in Asperen. In de jaren 60 werden de divisies Interieurbouw en Gevelbouw toegevoegd aan de Hermeta Groep.

Aluminium design

Aluminium een bijzonder materiaal

Aluminium is een licht metaal en door toevoeging van legeringselementen is het ook een sterk metaal. De aluminiumlegeringen, waaronder het eigen L45, die Hermeta toepast, zijn optimaal om een mooi en sterk product te maken met veel vormvrijheid. Producten van aluminium gaan lang mee. Hermeta garandeert zelfs dat haar producten levenslang
100% corrosievrij blijven. Wordt het product toch afgedankt, dan kan het aluminium weer door Hermeta worden hergebruikt. Dit maakt het een ideaal materiaal voor een circulaire wereld.

Betrouwbare partner

Wij leveren een breed pakket aan producten in bouw en interieur. Kwaliteit, vakmanschap, duurzaamheid en functioneel design staan centraal.

Hermeta produceert vanuit de eigen productielocatie in Nederland hoogwaardige producten en innovatieve oplossingen, zoals vliesgevels, akoestische lockers, slimme inrichting voor bedrijfskleedruimtes en zwembaden, eigentijdse inrichting voor scholen,  duurzame haken en Gardelux ® garderobes.

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op of vraag meer informatie aan.

Telefoon +31 (0)345 634 888

E-mail info@acc.hermeta.nl


Neem contact op

  Uw naam

  Bedrijfsnaam

  Email

  Telefoon

  Vraag

  Laatste nieuws en projecten

  Interieurbouw

  Hermeta in SOED Vroonermeer

  Hermeta Interieur Partners heeft meegewerkt aan de inrichting van SOED (Scholen Onder Een Dak) Vroonermeer in de gemeente Alkmaar.  We hebben hier in opdracht van

  Lees meer »