Over Hermeta

Historie

Over Hermeta

Historie

Het ontstaan en de ontwikkeling van hermeta

Met Rotterdamse roots in de jaren ’20 gestart, zijn we uitgegroeid tot een internationaal maakbedrijf.

Duitse en Rotterdamse roots
Hermeta is in 1924 opgericht door de familie Thamer.
 
Gevlucht voor de economische recessie kwam de Duitse familie Thamer in 1924 van Hamburg naar Rotterdam. Hun werk bestond uit het maken van accessoires: gieten en zagen van lijkkistenbeslag en deurklinken. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werkten er negentien mensen.
 
Uit nader onderzoek bij het Nationaal Archief in Den Haag blijkt dat de heer Thamer reservekapitein was voor het Duitse Leger in Nederland.
Maar met het runnen van zijn onderneming gaf hij het verzet de ruimte en hij leverde zo min mogelijk aan Duitsland. Misschien kon dit juist wel in de luwte van zijn functie als reservekapitein.

Hermeta brengt duurzaam comfort in gebouwen

Thuisbasis in Asperen

Omdat het bedrijf functioneerde onder een Duitse directie werd het begin 1945 onteigend en doorverkocht aan de familie Herrewijn. In 1946 vestigde het bedrijf zich in Asperen, omdat het naoorlogse Rotterdam eerst opgebouwd moest worden.

In 1950 kwam de familie Thamer weer in het bedrijf terug. De oprichters werden namelijk kort na de oorlog vrijgelaten en ontving op grond
van de vele getuigenverklaringen over hun rechtschapenheid en menselijkheid een non-enemy declaration.

De Nederlandse staat betaalde de Thamers de opbrengst van de in beslag genomen en doorverkochte onderneming uit, op voorwaarde dat ze dit opnieuw investeerden. Samen met zijn leidinggevende capaciteiten en ervaring op het gebied van aluminium en andere metalen vormde dit geld de basis van een gezonde en structurele groei van Hermeta in de 50’er en 60’er jaren van de vorige eeuw.

Nu bijna 100 jaar later hebben de kleinkinderen van de familie Thamer nog het merendeel van de aandelen in bezit.

Oog voor mens en milieu

Innovatie, functioneel design, duurzaamheid en vakmanschap staan bij ons  centraal.

We gaan prat op onze mooie producten, de snelle levertijd, en een goede prijs. Bovendien onderscheiden we ons op het onderwerp duurzaamheid door het cradle to cradle-principe. We borgen de kennis van het ambacht en we zijn innovatief. Certificatie zien we als iets vanzelfsprekends. Hermeta is altijd vooruitstrevend geweest. We zijn wie we zeggen dat we zijn, al bijna honderd jaar. 

Van de honderdvijfentwintig werknemers zijn er vijftien met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in dienst. Die leveren samen anderhalf miljoen handelingen per jaar. 
 

Delano is een van onze Syndion medewerkers. Syndion is een organisatie die zich inzet voor mensen – jong en oud – met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Samen met hem hebben wij in 2019 een kookboek ‘Bakken met Dylano’ opgezet om een bijdrage te leveren aan de bouwwensen van Stichting Mus. Zo willen we een belangrijke rol hebben binnen onze markt, maar ook binnen onze gemeenschap. 

Bijna 100 jaar vakmanschap met aluminium

In Asperen vindt nog steeds de productie van ons bouw- en meubelbeslag plaats. De rsi-veroorzakende repeterende handelingen in de gieterij worden tegenwoordig overgenomen door gietrobots. De meer ingewikkelde en kleinere productseries blijven met de hand gedaan worden. Het is een echt ambacht, pas na vijfentwintig jaar kun je je meestergieter noemen. In 2007 werd de eerste gietrobot aangeschaft en de tweede in 2014.

In de jaren zestig werden de divisies Interieurbouw en Gevelbouw toegevoegd aan de Hermeta Groep. De Nederlandse onderneming levert tegenwoordig vanuit deze drie divisies een breed pakket aan producten in de bouw en het interieur. Hermeta is anno nu uitgegroeid tot een modern en innovatief internationaal maakbedrijf. Het basismateriaal is daarbij gerecycled aluminium.

Gecertificeerde kwaliteit
Hermeta is gecertificeerd volgens ISO-NEN 9001 en ISO-NEN 14001.

Vanuit de gedachte dat het comfort voor de mens centraal staat, bedenkt Hermeta innovatieve en duurzame oplossingen, zoals kleedruimtes voor minder validen, akoestische lockers, levensloopbestendige leuninghouders, lockers met braille, kapstokken op hoogte voor mensen in een rolstoel en toepassingen van IOT binnen gevelbouw. 

 

 

Betrouwbare partner

Wij leveren een breed pakket aan producten in bouw en interieur. Kwaliteit, vakmanschap, duurzaamheid en functioneel design staan centraal.

Hermeta produceert vanuit de eigen productielocatie in Nederland hoogwaardige producten en innovatieve oplossingen, zoals vliesgevels, akoestische lockers, slimme inrichting voor bedrijfskleedruimtes en zwembaden, eigentijdse inrichting voor scholen,  duurzame haken en Gardelux ® garderobes.

Meer weten wat wij voor u kunnen beteken? Neem dan contact op of vraag meer informatie aan.


Neem contact op

  Uw naam

  Bedrijfsnaam

  Email

  Telefoon

  Vraag

  Hermeta maakt het

  Gardelux garderobes

  Garderobes

  Bouw- en meubelbeslag

  Jashaken

  HerboLock

  Lockers en garderobekasten

  Gevelbouw

  Vliesgevels

  HerKern Secure

  Sanitaire wanden

  Maatwerkinterieurs

  Balies

  Laatste nieuws en projecten

  Interieurbouw

  Hermeta in SOED Vroonermeer

  Hermeta Interieur Partners heeft meegewerkt aan de inrichting van SOED (Scholen Onder Een Dak) Vroonermeer in de gemeente Alkmaar.  We hebben hier in opdracht van

  Lees meer »