Renovatie & Transformatie

wat goed is moet goed blijven

Hermeta Gevelbouw renovatie en transformatie

Gebouwen up daten en geschikt maken voor een nieuwe toekomst is een uitdaging die Hermeta past.
Renoveren & transformeren van gebouwen is meer dan een bouwkundige ingreep. Hermeta wil bewerkstelligen dat de (nieuwe) gebruikers zich thuis en comfortabel voelen in een soms geheel nieuwe identiteit.

 
Ook tijdens het bouwproces dient het comfort van de gebruiker centraal te staan. Doelstellingen zoals: lager energie verbruik, duurzaam gebouwd, hogere gebruikscomfort, en het creëren van een nieuw imago zullen al in het ontwerpproces in evenwicht moeten worden gebracht. Hermeta kan hierin deskundig adviseren.

Recent project

Lumion College

Nieuwbouw en renovatie smelten samen

Het schoolcomplex Lumion Amsterdam is een bijzonder voorbeeld van hoe nieuwbouw en renovatie in een project kunnen samensmelten. 
Om voldoende ruimte te creëren voor de nieuwe middelbare school, zijn een aantal hallen van de voormalige MTS gesloopt, waardoor er ruimte ontstond voor nieuwbouw. moderne school van ca. 14.000 m2.


Hermeta kreeg de opdracht voor het engineeren, leveren en plaatsen van de aluminium kozijnen voor ramen en deuren, de vliesgevels en lichtstraten in het nieuwe complex, zodat er veel licht en ruimte is ontstaan. Een echte eyecatcher van het gebouw is de imposante gerenoveerde gevel aan de entrée van het schoolgebouw. De hoeveelheid glas in de gevel geeft een prachtige lichtinstroom op de originele betonnen interieurlook en de unieke, witte betonnen wenteltrap.

 

Duurzame en circulaire bouw

Veel van onze projecten hebben het BREEAM certificaat behaald. Met een eigen BREEAM-assessor in huis leveren wij graag een BREEAM-bijdrage in de engineering, realisatie en het onderhoud van uw project.

ADVIES, ONTWERP & ENGENEERING

Hermeta’s ervaren ontwerp- en engineeringsteam zet werkt uw ontwerpen uit tot heldere 3D modellen. Hermeta werkt volgens het BIM protocol.

Recent project

rijksmonument Carré van Bloemendaal

Een Imposante transformatie van een bijzonder gebouw

Een bijzonder project: de transformatie van het voormalige ziekenhuis Meerenberg tot woningen. Het draagt de naam Carré van Bloemendaal vanwege de carrévorm waarin het in 1848 is gebouwd. 

Een imposant transformatie: Het gebouw behoudt haar oorspronkelijke uitstraling, maar voldoet wél aan de wensen van deze tijd.

De grote schuifpuien hebben een bovenlicht met geïsoleerd glas. Omdat het veelal begane grond puien betreft,
voldoen ze aan de eisen van inbraakwerendheid WK-2. Alle gevelkozijnen zijn vervangen door nieuwe kozijnen met een authentieke uitstraling en met klassieke kozijndetails, maar uiteraard wel voorzien van dubbelglas.

Aan de buitenzijde zijn er op de begane grond serres tegen het oorspronkelijke gebouw geplaatst. Alle circa 500 m2 aan Hermeta puien zijn gecoat met de seaside moffellaag, omdat het een kustproject betreft

Betrouwbare partner

Hermeta Gevelbouw staat al meer dan 50 jaar voor maatwerk geveloplossingen in aluminium. We zijn een betrouwbare partner in ramen, deuren, balkonconstructies, gevelpanelen  en vliesgevels.
 
Meer weten over onze dienstverlening of projecten? Neem contact met ons op.
 


Neem contact op

  Uw naam

  Bedrijfsnaam

  Email

  Telefoonnummer

  Vraag

  Werk in uitvoering

  Optopping Centre Court Den Haag

  Renovatie

  Laatste nieuws en projecten

  Gevelbouw

  Project Mannoury in Façades 2022

  Aan de Gerrit Mannourystraat in Amsterdam zijn vier gelijkwaardige woonblokken gerealiseerd. VOF Hermeta Gevelbouw/Timmerfabriek Gebrs. Bos was verantwoordelijk voor het sluiten van de gevel. Gezamenlijk

  Lees meer »