Circulariteit

Samen duurzaam

circulariteit

Circulariteit. Dat is natuurlijk mooi voor een producent van aluminium gevels. Aluminium heeft als aantrekkelijke eigenschap dat het oneindig recyclebaar is, zonder verlies van de goede eigenschappen als stijfheid en beperkt soortelijk gewicht.

Toch is het nog niet zo vanzelfsprekend dat we oude aluminium gevels bij een renovatie ook demonteren, scheiden van alle andere materialen, zoals glas, rubber en kit, en dan ‘’zuiver’’ aanbieden aan in recycling gespecialiseerde partners in de keten.

Lange termijn doelen

Hermeta Gevelbouw heeft een tweetal lange termijn doelen waar ze anderen in de (waarde-)keten bij nodig heeft. Ten eerste willen wij meer betrokken worden bij de demontage van gevels. De inhoudelijke scheiding die steeds meer van ons gevraagd wordt, kunnen wij aan door goed samen te werken met daarin gespecialiseerde sloop- en recycle-bedrijven. Hoe mooi zou het zijn wanneer de gevelbouwer verplicht werd om bij renovaties al het afval zelf af te voeren en te recyclen? Dat zet de keten aan het denken en de expertise die we op het gebied van aluminium in huis hebben wordt vol aangesproken.

Tegelijkertijd hebben we als bouw een dijk van een opgave om onze bijdrage te leveren aan een zo laag mogelijke CO2-footprint van de bouw en van het daarna in gebruik zijnde onroerend goed. Bijna 20% van de wereldwijde CO2-uitstaat wordt veroorzaakt door de gebouwde omgeving.

Aluminium Stewardship Initiative

Op veel fronten verwerkt Hermeta aluminium in de bouw. Het is dan ook voor ons een logsiche keuze om de Industrial Users van aluminium te vertegenwoordigen binnen het bestuur van de Aluminium Stewardship Initiative, de ASI. Hermeta Gevelbouw is ASI-member, klasse Industrial User.

 ASI is een wereldwijd opererende non-profit  organisatie die het gebruik van aluminium promoot en daarbij haar aandacht richt op duurzaamheid, standaardisatie en transparantie in de gehele keten.

BREEAM

Met een eigen BREEAM-assessor in huis en meerdere BREEAM-experts kan Hermeta niet alleen meepraten op het gebied van duurzaam bouwen, maar zijn wij ook in staat een gedegen BREEAM-bijdrage te leveren in de engineering, realisatie en het onderhoud van de projecten waarbij wij betrokken worden. 

Zo hebben wij meegewerkt aan de realisatie van verschillende projecten die BREEAM-outstanding score hebben behaald:

Edge Olympic heeft daarnaast ook als eerste gebouw in Nederland de WELL Core en Shell Platinum Certification behaald!

 

Laatste nieuws en projecten

Gevelbouw

Project Mannoury in Façades 2022

Aan de Gerrit Mannourystraat in Amsterdam zijn vier gelijkwaardige woonblokken gerealiseerd. VOF Hermeta Gevelbouw/Timmerfabriek Gebrs. Bos was verantwoordelijk voor het sluiten van de gevel. Gezamenlijk

Lees meer »

Betrouwbare partner

Hermeta Gevelbouw staat al meer dan 50 jaar voor maatwerk geveloplossingen in aluminium. We zijn een betrouwbare partner in ramen, deuren, balkonconstructies, gevelpanelen  en vliesgevels.
 
Meer weten over onze dienstverlening of projecten? Neem contact met ons op.
 


Neem contact op

    Uw naam

    Bedrijfsnaam

    Email

    Telefoonnummer

    Vraag